Underviserne

På matematiklinjen underviser studerende og ph.d.-studerende fra hele landet. Blandt underviserne vil du møde unge matematikere med interesser i meget forskellige retninger. Nogle er interesseret i teoretisk matematik, mens andre gerne vil anvende matematikken i virkeligheden og finde løsninger på problemer indenfor alt fra medicin over IT til fysiske fænomener. Fælles for dem alle er, at de brænder for matematikken og for at give deres passion videre til dig! 


_Z5B7910-sh.jpg

Anne Ryelund

Teamleder

Jeg har undervist på TalentCamps siden jeg startede med at læse på DTU. Jeg brænder for at bruge matematikken til at lave innovative løsninger, der kan være med til at gøre livet lidt lettere for os alle sammen. I dag er jeg ph.d.-studerende, hvor jeg forsker i samspillet mellem fluidmekanik og matematik. 

Jeg bruger en stor del af sin fritid på klatring, og så elsker jeg at spille brætspil. Jeg er helt sikkert frisk på et spil, hvis du møder mig på en TalentCamp!

 
IMG_2222 (2).JPG

anders christensen

Jeg hedder Anders, er 23 år og er netop startet på min kandidat i matematisk modellering på DTU.

Jeg har efterhåndenden været med i TalentCamp i mange år, og med en bachelorgrad i matematik fra Københavns Universitet i rygsækken, håber jeg på at kunne give min interesse for teoretisk matematik og mit engagement for TalentCamp videre. Det er vigtigt for mig at skabe et miljø i klassen der opfordrer til at stille spørgsmål og giver lov til at gå ud af tangenter. Mit engagement stopper heldigvis ikke når jeg træder uden for undervisningslokalet, og derfor er jeg altid frisk på et spil, et spørgsmål eller bare snak - så kom og sig hej, hvis du ser mig på en camp!

 
IMG_2258 (2).JPG

Elisabeth Friis

Mit navn er Elisabeth, og jeg er 24 år. Til daglig læser jeg Medicin på Københavns Universitet, men fra januar 2019 tager jeg et semester fri for at forske i lungekræft på Rigshospitalet.

Jeg har været med i TalentCamp lige fra begyndelsen - først som elev, senere assistent og nu som underviser. Det har altid skabt stor glæde hos mig at kunne være omgivet af fagligt engagement og ikke mindst et stærkt fællesskab, som er noget af det, TalentCamp byder på!

I min fritid bruger jeg en del tid på at spille volleyball, men jeg kan også rigtig godt lide at bruge min tid på sjov og spas i mit kollegiekøkken!

 
IMG_2231 (2).JPG

Emil martinsen

Jeg hedder Emil og underviser på TalentCampDK’s matematiklinje. Det har jeg gjort siden januar 2016 og jeg er vild med det! At få lov til at videregive min passion og begejstring for matematik er fedt hver gang. Jeg brænder for at eleverne får lov til at opleve hvor sjovt, overraskende og sågar smukt matematik kan være – både i sig selv og når det bliver anvendt ude i den virkelige verden.

Når jeg ikke er på camp læser jeg til daglig til maskiningeniør på Aarhus Universitet, hvor teori og virkelighed smelter sammen og allerede som studerende er vi med til at udvikle produkter og idéer til den virkelige verden. Derudover er jeg gift med Amanda og siden sommeren 2019 far til Verner.

 
Udklip+e.jpg

erik lange

Jeg studerer matematik på Københavns Universitet og jeg har undervist på TalentCampDK siden 2017.

Jeg troede ikke på Pythogoras’ sætning første gang jeg hørte den. Det var vel i fjerde klasse eller sådan noget, og vores matematiklærer turde vist ikke så meget som prøve på at give os et argument. Men min far syntes ikke jeg skulle snydes og satte sig ned og gennemgik beviset med mig. Jeg overgav mig, og oven i hatten fandt jeg ud af, at der åbenbart var en matematik, der handlede om noget andet end at regne ud hvor meget benzin Søren og Mette bruger på en køretur fra Roskilde til Korsør. Og denne her anden matematik virkede sindssygt spændende.

I mellemtiden har jeg lavet alt muligt, der intet har med matematik at gøre, men nu studerer jeg matematik nu på KU, og det er virkelig spændende og udfordrende. Det er dejligt at få lov til at lave matematik og kun det, for der er så utroligt meget at udforske, at der faktisk ikke er tid til andet. Især ting som kompleks analyse og talteori har fascineret mig meget. Jeg er glad for at få mulighed for at undervise på TalentCampDK, for der er så meget spændende at fortælle.

 
IMG_2227 (2).JPG

esben FOlke ydesen

Jeg er 20 år, og jeg læser til daglig en bachelor i matematik på Københavns Universitet.

Jeg har været tilknyttet TalentCamp siden 2010 – først som elev, så undervisningsassistent og nu som underviser. Det har givet mig stor glæde at være elev på TalentCamp – de faglige udfordringer og det fag-sociale fællesskab har været en kæmpe fornøjelse af være en del af! Derfor gør jeg også mit bedste for at give eleverne samme fede oplevelse, som jeg havde i mine dage som TC-elev.

Jeg har en stor passion for matematik, og som underviser har jeg stort fokus på ikke blot at lære eleverne matematik, men at vise dem, hvad der (for mig) gør matematik så flot og sejt!

I min fritid kan jeg godt lide at spille spil – computerspil, brætspil, skak mm. Hvis vi ses på TalentCamp, er jeg altid klar på at tage et spil!

 
IMG_2218 (2).JPG

freja dzougov

Jeg er 19 år gammel og studerer i øjeblikket matematik på Københavns Universitet, koblet med nogle fag på idehistorie i Århus. Ud over den rene matematik, er jeg nemlig meget interesseret i at forstå, hvordan matematikken har udviklet sig gennem tiden, og hvordan matematisk kreativitet opstår og fungerer.

Jeg har ikke selv været med på TalentCamp tidligere, men jeg har deltaget i en række andre talenttilbud, som har været utroligt givende, både fagligt og socialt. Det har givet mig stor lyst til selv at bidrage til talentudviklingens verden, og jeg har derfor de sidste par år lavet talentundervisning både lønnet og frivilligt i forskellige sammenhænge. Det har i den grad lært mig, hvor fedt det er, at undervise i en sammenhæng, hvor folk virkelig har lyst på faglighed og læring. Derfor er jeg super glad for at få lov til at bidrage til undervisningen her på TalentCamp, og jeg glæder mig meget til at møde jer alle sammen og vise jer hvor mange spændende og smukke hjørner matematikken indeholder.

 
IMG_2214 (2).JPG

Freja elbro

Jeg hedder Freja og er lige ved at være færdig med at læse matematik på Københavns Universitet. I skrivende stund mangler jeg kun et specialeforsvar. Det sidste halve år har jeg skrevet på en stor opgave om undervisning i epsilon-delta beviser (ligesom Analyse 2 kurset på TalentCamp), og om to uger skal jeg forsvare opgaven foran eksperter på området. Mit mål var at finde ud af hvilke ting, der er vigtige at vide, før man går igang med at lære epsilon-delta beviser. Jeg testede 5 forskellige emner, og fandt at de stort set alle er ok vigtige, men ikke altafgørende. Ikke noget særligt spændende resultat. Til gengæld har det været spændende at dykke ned i videnskaben omkring matematikundervisning. Det er et helt nyt område for mig. På min uddannelse har jeg kun fokuseret på at lære matematik selv. Ikke hvordan man underviser i det.

Når I møder mig har jeg forhåbentlig bestået mit speciale og kan kalde mig kandidat i matematik. Jeg har forhåbentlig også fået et job. Det er lidt spændende hvor jeg ender henne. Aller helst vil jeg arbejde i en start-up med at lave en app til matematikundervisning, men hvis det ikke kan lade sig gøre, vil jeg nok søge ind i en større virksomhed, som har overskud til at lære mig at kode. Så kan det være jeg senere kan rykke til en start-up. Ellers kunne det også være sjovt at lære lidt statistik eller måske afsøge mulighederne for at gå videre med forskning i matematikundervisning.

I min fritid går jeg til klatring en gang om ugen. Til efteråret bliver det nok byttet ud med dans.

 
IMG_2267 (2).JPG

jakob friis

Jeg hedder Jakob Friis og er 19 år gammel. Jeg er netop gået ud af gymnasiet, og holder nu sabbatår.

Udover at være ansat som underviser hos TalentCampDK, er jeg lærervikar på Hjørring Private Realskole.

Jeg har været en del af TalentCampDK siden jeg gik i 7. klasse i 2014 - først som elev, dernæst aspirant og undervisningsassistent, og i dag fungerer jeg som underviser. I løbet af mit efterhånden lange forløb har jeg oplevet mange uforglemmelige og meget lærerige stunder, og jeg glæder mig til at få endnu flere!

I min fritid går jeg meget op i sport, især fodbold! Derudover glæder jeg mig helt vildt til at skulle rejse 3 måneder til New Zealand i slutningen af mit sabbatår!

 
IMG_2293 (2).JPG

Jonathan Tilling

Jeg er 22 år gammel og læser en bachelor i matematik på Københavns Universitet. Matematikken har fyldt meget for mig i hele min skolegang, og det kom meget hurtigt også til at handle om, hvordan matematik bedst formidles og kommunikeres.

Da jeg gik i 2.g, blev jeg en del af TalentCamps aspirantgruppe, og jeg har været underviser, siden jeg startede på Københavns Universitet.

Udover matematikken bruger jeg meget tid på at spille håndbold og lave alt muligt andet sport. Man kan altid finde en bold i pauserne på TalentCamps.

 
IMG_2263 (2).JPG

Mads Friis

Jeg er 27 år og er efterhånden en moden matematikker. Jeg har taget min kandidat i matematik ved Københavns Universitet, hvor jeg blev færdig i sommeren 2018. Siden har jeg arbejdet med undervisning i mange forskellige afskygninger, men snart er det på tide at vende tilbage til skolebænken. Jeg starter på min PhD i kvanteinformationsteori ved QMath på KU september 2019, og der håber jeg på af finde ud af en masse spændende ting de næste tre år.

Inden for matematik er jeg særligt interesseret i diskret matematik og talteori, men særligt ser jeg frem til af skulle arbejde inden for et krydsfelt af fysik, datalogi og matematik.

Jeg har undervist ved TalentCampDK i mange år, men i dag underviser jeg kun i Aspirantgruppen, som jeg følger meget tæt.

 
IMG_2220 (2).JPG

Nicolai carstensen

Jeg er 22 år og studerer matematik på Københavns Universitet. Jeg har selv deltaget som elev på TalentCamps, og det har givet mig unikke venskaber og faglig motivation, som jeg ikke har kunnet finde andre steder. Sammen med dem, jeg har mødt på mine Camps, har jeg deltaget i mange matematikkonkurrencer, og det har været nogle af de skønneste oplevelser, jeg har haft.

Jeg har også brugt mange timer på at undervise i matematik. Det kan være anstrengende at lære svært stof, så det er vigtigt at alle føler sig trygge. Hvad der gør TalentCamps særlige er ikke blot, at man lærer utroligt meget på kort tid, men også at man gør det sammen med andre. Det er fællesskabet omkring fagligheden, der har holdt mig knyttet til TalentCampDK. Som underviser forsøger jeg derfor altid at give eleverne en lige så god oplevelse, som jeg selv havde, dengang jeg var af sted som elev

 
IMG_2233 (2).JPG

Rasmus Juhl

Jeg er 21 år og læser en bachelor i matematik på Københavns Universitet. Jeg har haft forbindelse til TalentCamp gennem 8 år, først som deltager på camps gennem både grundskolen og gymnasiet og sidenhen også som underviser, specielt i Aspirantgruppen for matematikinteresserede gymnasieelever.

Matematik har fyldt meget i mange år og formidlingen af selvsamme er noget der optager mig meget. Desuden er jeg motiveret af at arbejde med unge, der besidder en unik faglig interesse, som jeg selv fik bragt i spil i min tid som deltager.

I min fritid bruger jeg en del tid på både sport og at spille musik

 
IMG_2251 (2).JPG

Rasmus munkner

Jeg hedder Rasmus og studerer til dagligt forsikringsmatematik på Københavns Universitet. Min interesse for matematikken har altid været stor, men særligt efter at jeg selv i 9.klasse fik mulighed for at deltage som elev på TalentCamp og siden har deltaget i Aspirantgruppen. Igennem hele min gymnasietid, har jeg vidst, at jeg ville beskæftige mig med matematik.

Ud over det matematiske interesserer jeg mig også for computerspil og taktiske kortspil, som jeg bruger en del tid på, når jeg har fri.

 
IMG_2284 (2).JPG

Rasmus veber Rasmussen

Mit navn er Rasmus og jeg er igang med første år af min bachelor i matematik, på Københavns Universitet. Jeg har valgt matematik, da jeg synes der er noget særligt ved den tilsyneladende uendelige mulighed, for at lære nyt og dygtiggøre sig. 

Jeg bor i København, men kommer oprindeligt fra Fyn. Jeg bruger en del af min fritid på snorkling og dykning, samt at spille musik, som begge dele er en stor interesse for mig. 

Jeg har haft at gøre med TalentCamp siden min egen 9. klasse, hvor jeg selv var med som elev. Siden har jeg været med som aspirant og hjælpeunderviser. Nu håber jeg at være med til at inspirere deltagerne på TalentCamp, som jeg selv blev det for 6 år siden.

 
IMG_2210 (2).JPG

Tobias kallehauge

Jeg er 26 år og studerer Matematik-Teknologi på Aalborg Universitet. Min uddannelse har et matematisk grundlag og fokuserer på anvendelser specielt inden for statistik. I 2019/1020 skal jeg skrive specialeprojekt i vindmølleteknologi, og her skal jeg se på hvordan statistik og “machine learning” kan bruges til at forudse levetiden på en vindmølle. Jeg har været underviser hos TalentCampDK i 2 år, og jeg elsker at være på Camp! På camp står jeg genre for skøre og sjove aktiviteter, og er selvfølglig altid frisk på brætspil og kage. Det er vigtigt for mig at min undervisning har fokus på det matematisk tekniske, men der er også er plads til en anvendt vinkel, et historisk perspektiv og selvfølgelig lidt sjov og løjer. Jeg glæder mig til at se dig på camp!