Underviserne

På TalentCampDK’s dansklinje underviser studerende fra hele landet. Undervisernes interesser spænder vidt som danskfaget, og teamets spidskompetencer dækker over alt fra journalistikkens tendenser til litteraturhistorie og det danske sprogs opbygning. Fælles for underviserne er, at de alle elsker at nørde med hver deres passion og elsker at dele ud af deres viden!


Jeppe+Lauridsen.jpg

Jeppe Lauridsen

Jeg hedder Jeppe, jeg er 23 år og læser litteraturhistorie og engelsk på Aarhus Universitet. Min begejstring for litteraturen bunder i de myriader af muligheder, som feltet bringer med sig. Fra monstre og minoriteter i gotikkens England til raceproblemer i samtidens USA – begrænsninger er der ikke mange af, og denne frihed til at springe i tid og sted er noget, jeg benytter mig meget af i min undervisning.

På TalentCamp er jeg naturligvis primært underviser på dansklinjens litteraturdel, men jeg skyr heller ikke fra at kaste mig over sprog og grammatik eller enkelte fag på engelsklinjen. Mit ønske er først og fremmest at kultivere elevernes nysgerrighed inden for en række af emner, som man måske ikke har tænkt kunne underlægges et akademisk blik. Det kan være monstre eller metaforer, raceproblemer eller syntaks, men vigtigst af alt er det, at eleverne går fra undervisningen med lysten til at læse videre.

 
Karoline.jpg

Karoline dam

Mit navn er Karoline, jeg er 23 år gammel, og jeg er ved at uddanne mig til journalist på Syddansk Universitet. Jeg er færdiguddannet i juni 2020.

Lige nu er jeg i praktik på TV SYD, hvor jeg producerer tv-indslag, onlinevideoer, artikler. Som reporter eller som videojournalist. Jeg elsker at komme på en journalistisk legeplads hver dag, og jeg håber at kunne overføre min egen udvikling i faget over til undervisningen på TalentCamp.

Det, jeg allerbedst kan lide ved journalistik, er, at min nysgerrighed bliver stillet, og at jeg hver dag møder et nyt menneske eller besøger et nyt sted.

Jeg vil helst lave journalistik med et videokamera i hånden. Jeg synes, det er sådan, vi kommer tættest på de historier, journalisten vil fortælle. For mig er dét det mest levende journalistik: lige-som-det-er-journalistik. Så hvis du vil have et par tips til at filme - så siger du også bare til!

Jeg glæder mig til at undervise og lege med journalistikken sammen med jer – det bliver superfedt og lærerigt!

 
IMG_2238 (2).JPG

Laurits Stapput knudsen

Mit navn er Laurits, og jeg læser lingvistik på Københavns universitet.
Siden jeg er begyndt at studere, har jeg været grebet af sprogvidenskaben og dens evne til at åbne den sproglige verden på en ny og systematisk måde. Mine interesser ligger primært inden for semantikken, pragmatikken og grammatikken – tre facetter af sproget, der hænger uløseligt sammen.

På TalentCamp fungerer jeg som underviser i sprog på Dansklinjen. Her giver jeg eleverne et kig igennem de sprogvidenskabelige briller. Jeg vil sammen med eleverne undersøge, både hvordan sproget ser ud, men også hvordan og hvorfor det bruges, som det gør.
Jeg vil gerne vise deltagerne på TalentCamp, hvor stor den akademiske verden er, og hvilke fantastiske muligheder der er for at nørde igennem med lige netop det, man selv brænder for. Den glæde, er jeg glad for at kunne give videre.

 
IMG_2279 (2).JPG

Lotte skovbo hansen

Mit navn er Lotte og jeg er 35 år gammel. Jeg studerer dansk med sidefag i film- og medievidenskab på Københavns Universitet på 5. år og er dermed færdiguddannet sommeren 2020, hvorefter jeg skal ud og prøve kræfter med en gymnasielærerstilling.

Lige så længe, jeg kan huske, har jeg benyttet alle ledige stunder til at dykke ned i de mange forskellige verdener og liv, skønlitteraturen har at tilbyde. I mit litterære møde med andre kulturer, samfund og livsforståelser har jeg fået udfordret min egen forståelse af samme og det er netop dette aspekt, jeg værdsætter mest ved skønlitteratur. For mig er læsning af skønlitteratur et dannelsesprojekt, hvor vi udvider vores forståelseshorisont og nuancerer vores verdensforståelse i mødet med mennesker og verdener, vi ikke kender, og tanker og forståelser, vi ikke selv former.

Som underviser hos TalentCampDK har jeg mulighed for at videreformidle de gode oplevelser med skønlitteratur, jeg selv føler, jeg har. Jeg ser frem til at møde jer, de videbegærlige deltagere, og i fællesskab åbne skønlitterære værker med den rette litteraturteoretiske vinkel og forhåbentlig skabe en endnu større forståelse for litteraturens vigtighed og vægtighed i menneskets dannelse.

 
IMG_2269 (2).JPG

Lykke rasmussen

Hej med jer. Mit navn er Lykke, og jeg er en særdeles udadvendt vestjyde, der netop har rundet de 25 somre. Til dagligt er jeg journalistpraktikant på DRs fedeste redaktion - nemlig på DR børn og unge i Århus, hvor jeg producerer indhold til både Ramasjang og Ultra.  Det absolut fedeste ved journalistikken er dens alsidighed. Man får redskaber til at skrive og tale fængende, nytænke, idéudvikle, tilrettelægge, bruge sin kritiske sans og ikke mindst møde så mange finurlige mennesker. 

Når jeg ikke er at finde på DR eller på TalentCamp, så er jeg nok i en sportshal et sted i Jylland, da jeg spiller en del håndbold i min fritid. Så det er bare med at få pakket de hurtige sko, da jeg gerne arrangerer en lille boldsportsturnering om aftenen, når vi er afsted på camp. 

Tilbage er der blot at sige, at jeg glæder mig til at møde alle jer kvikke unge mennesker!

 
IMG_2273 (2).JPG

Lærke Højris rosgaard

Jeg hedder Lærke, er 21 år og læser litteraturhistorie på Aarhus Universitet med tilvalgsfag i
globalisering og kulturel identitet.

For mig er litteraturen en af de mest interessante midler til at udfordre den måde, hvorpå vi betragter os selv og det samfund, vi lever i. Gennem fordybelse i et litterært værk kan ellers hverdagslige emner dekontekstualiseres og anskues ud fra et nyt perspektiv. Mit primære interesseområde indenfor bøgernes verden er derfor science fiction, da netop denne genre formår at tematisere samtidige tendenser og camouflere dem, ved at sætte dem ind i en fremtidig og fiktiv kontekst således, at det velkendte bliver fremmedgjort, og samfundet anskues ud fra et nyt perspektiv.

Derudover mener jeg, at litteraturen har en helt unik evne til at skabe forståelse for det menneskelige sind i dets kompleksitet og forskelligartethed, da vi igennem læsningen sættes ind i hovedet på et helt andet menneske og for en kort stund erfarer, hvordan netop denne persons virkelighed ser ud og adskiller sig fra vores egen. Igennem litteraturen kan vi opnå, hvad der ellers synes umuligt – at betragte verden gennem fremmede øjne.

Jer ser frem til at møde jer og i fælleskab grave ned i litteraturen og alt det, den kan lære os!

 
IMG_2246 (2).JPG

mathias hindkjær overgaard

Jeg hedder Mathias, er 24 år og kandidatstuderende ved Litteraturvidenskab på Københavns Universitet med sidefag i Historie.

Min bachelor i Litteraturhistorie er erhvervet hos Aarhus Universitet, så jeg har fire års erfaring med litteraturstudier bag mig, som jeg håber at kunne dele med jer på dansklinjen. Jeg interesserer mig meget for litteraturens rolle og funktion i krydsfeltet mellem andre discipliner som historievidenskaben og filosofien, såvel som psykologien og sociologien. Det betyder også en vedvarende refleksion over, hvad litteraturen – og i bredere forstand kunsten – er for en størrelse, og hvordan den adskiller sig fra andre former for tekstproduktion.  

I kraft af mine studier håber jeg at kunne tegne de brede linjer i vores nationale litteraturhistorie, men samtidig og i forlængelse heraf at nå frem til en erkendelse af at litterære genrer, tendenser og stiltræk rejser på tværs af landegrænser, hvorved forskellige kulturer påvirker hinanden indbyrdes. Forhandlingerne mellem det lokale, nationale og internationale synes især relevant i en tid, hvor spørgsmål om personlig og national identitet spiller en stadig større rolle.

Jeg sætter stor pris på et godt og behageligt arbejdsmiljø i undervisningslokalet, hvor vi i fællesskab kan pleje vores videbegærlighed og dyrke alt det fantastiske, litteraturen har at byde på. Desuden håber jeg, at der efter endt undervisning er stemning for en gang fodbold, brætspil eller andet, så vi kan lære hinanden endnu bedre at kende!

 
Mathilde+Lind+Madsen.jpg

mathilde lind madsen

Mit navn er Mathilde, og jeg er 24 år gammel. Jeg drømmer om at blive gymnasielærer i dansk og fysik, hvorfor jeg studerer litteraturvidenskab med sidefag i fysik på Københavns Universitet. Jeg har altid elsket at læse og kan godt lide at tænke på kunst som en samtalepartner fra fortiden, som kan fortælle om sin egen samtid og stille spørgsmål til vores. På denne måde rummer litteraturen et uudtømmeligt potentiale og kan give afsæt for diskussioner om kultur, kønsroller og meget andet. Hvis nogle af jer er nysgerrige på relativitetsteori, bygningskonstruktion eller måske endda astronomiske spekulationer om kolonisering af galaksens planeter, er jeg også mere end frisk på en sludder om dette. Mine interesser spænder bredt, hvilket har medført, at jeg i løbet af mit liv bl.a. har gået til fægtning, lavet smykker og haft latin på højniveau i gymnasiet. Jeg glæder mig til at høre, hvad I brænder for, og i klasseværelset finde frem til nørdede nicher, som I synes er spændende og sjove.

 
IMG_2280 (2).JPG

matilde kallehauge

Jeg hedder Matilde og har efterhånden rundet 27 somre. Jeg er kandidat i dansk med historie som sidefag fra Aalborg Universitet. Jeg skrev speciale om intet mindre en hele den danske tv-julekalender som genre og dens historie.

Med en forkærlighed for danskfagets mediemæssige aspekt forsøger jeg altid at snige lidt medie ind i undervisningen – også selvom det handler om litteratur. For mig er der nemlig mange måder at kombinere de forskellige grene af dansk sammen i arbejdet med litteratur, sprog og medier.  Når vi lukker kasserne op og bruger dem i kombination med hinanden, oplever jeg, at man får helt nye vinkler på kendte emner og værker, som være utroligt givende for danskfaget og undervisningen.

Jeg glæder mig enormt til at møde alle jer unge mennesker på camps i løbet af året og til at nørde ud i en masse spændende afkroge af danskfaget.

 
IMG_2241 (2).JPG

niklas miranda

Mit navn er Niklas. Jeg er 24 år ung og læser til daglig Nordisk sprog og litteratur og Filosofi på Århus Universitet. En af mine absolutte hovedinteresser er det område, hvor skønlitteraturen møder filosofien. Derfor kan man, hvis man skal have mig som underviser, forvente, at den skønlitterære analyse ofte er suppleret af et filosofi-teoretisk input.

Hos TalentCamp har jeg muligheden for at udfordre mig selv fagligt og arbejde med nogle emner og tekster, som jeg ikke ellers ville være nået omkring på mit studie. Derudover får vi lov til at arbejde med nogle vidensulte og velopdragne unge mennesker, som altid yder deres fulde. Begge dele værdsætter jeg højt og i mine øjne er TalentCamp et projekt, hvor alle involverede parter vinder.

 
IMG_2260 (2).JPG

pernille larsen

Jeg hedder Pernille, og jeg er 24 år. Jeg studerer Nordisk sprog og litteratur på Århus Universitet, og jeg er netop begyndt på mit tilvalg i idræt. 

Min intention med uddannelsen er at blive gymnasielærer, så jeg kan dele og formidle den glæde og inspiration, som jeg selv finder i litteraturen, således at andre får øjnene op for de mange interessante indgangsvinkler, som man kan anskue et værk med. Jeg er selv ret optaget af steder i litteraturen, da jeg finder det interessant at undersøge, hvordan de beskrives, og hvilken betydning de har for karaktererne. Derudover synes jeg også, det er spændende at dykke ned i den danske litteraturhistorie.

Som min fagkombination måske antyder, kan jeg godt lide at være aktiv og mødes med andre om at dyrke sport. Udover at studere og tilbringe tid sammen med min familie og mine venner går jeg til rytmisk gymnastik, svømning og udendørs fodbold. 

Jeg glæder mig til at møde jer på de kommende talentcamps, hvor vi skal fordybe os i nogle spændende litterære tekster, og hvor vi skal lære hinanden at kende gennem sjove aktiviteter.

 
silleportr%C3%A6t.jpg

Sille ugelvig

Mit navn er Sille, og jeg er 22 år gammel. Jeg studerer journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg lige nu er i gang med at finde en praktikplads.

Jeg har altid elsket at snakke med mennesker, og derfor var det en drøm der gik i opfyldelse, da jeg kom ind på journalistikstudiet.

Det jeg allerbedst kan lide ved journalistikken er, at undersøge forskellige befolkningsgrupper og få svar på mine spørgsmål. Jeg er nysgerrig, og jeg kan aldrig få for meget viden. Jeg kan bedst lide at bruge journalistikken til at give mennesker taletid. Jeg vil bryde tabuer og oplyse om alt det, som ikke er rart at snakke om.

På TalentCamp er jeg tilknyttet Dansklinjen, hvor jeg underviser i journalistik. Her arbejder vi med forskellige genre af journalistikken, hvor vi kommer ind på alt fra nyheder til målgrupper. Jeg glæder mig til at undervise jer, og få jeres syn på journalistikken, som den er i dag. 

 
IMG_2244 (2).JPG

steffan gabelgaard hansen

Mit navn er Steffan, og jeg læser Nordisk sprog og litteratur med tilvalg i Engelsk på Aarhus Universitet. Jeg går på 9. semester, og er altså færdiguddannet til sommeren 2020. 

Lige nu er jeg i praktik på Aarhus Universitet som forskningsassistent, hvad der giver mig et indblik i hvordan undervisningen bliver tilrettelagt og forberedt på det højeste niveau, hvilket jeg finder meget brugbart ifm. mit arbejde for TalentcampDK. 

Nordisk er bygget op omkring de tre søjler litteratur, lingvistik og medier, hvilket giver mig en bred viden indenfor danskområdet. Det er dog især litteraturen, som jeg brænder ihærdigt for. En forståelse for litteraturen giver os en forståelse for vores verden, vores plads i den, og hvordan vi kan (og måske bør) agere i samarbejde med andre mennesker. 

Jeg elsker mit arbejde hos TalentcampDK, da jeg får muligheden for at arbejde med nogle virkelig engagerede og inspirerende unge mennesker. Desuden er det enormt sejt, at jeg selv har mulighed for at tilrettelægge min egen undervisning – det sikrer at de underviste emner er emner, som jeg er passioneret omkring. Det sikrer både et engagement fra mig samt et højt niveau for deltagerne.

 
IMG_2235 (2).JPG

Signe Kjær Thomsen

Jeg hedder Signe, og jeg er 25 år. Jeg læser Nordisk Sprog og Litteratur med sidefag i Engelsk i Aarhus, hvor jeg har boet i 4 år, siden jeg flyttede fra Aalborg. Jeg er meget glad for mit fag og nyder at lave alt fra filmanalyser og grammatisk nørderi til store, teoretiske litteraturanalyser. Min yndlingsperiode inden for litteratur er det moderne gennembrud - måske finder du snart ud af hvorfor! Jeg går også meget op i feministiske teorier, hvor vi med litteraturen som udgangspunkt kan tale om normer inden for identitet, køn og seksualitet. Jeg brænder for at skabe et trygt og positivt rum for undervisningen.

Når jeg ikke underviser på TalentCamps, danser jeg swing og rock’n’roll, vinterbader, bimser med kreative projekter og tilbringer tid med mine rumboer i mit kollektiv. Jeg er aktiv og glæder mig til at have det sjovt med jer på TalentCamp. Jeg glæder mig til at møder jer alle sammen!