Hvad er en TalentCamp?
Hvert år afholder vi tre TalentCamps i henholdsvis dansk, engelsk og matematik for 7., 8. og 9. klassetrin. Det betyder, at du kan deltage i TalentCamp i dit yndlingsfag tre gange om året i tre år!
Når du deltager i TalentCamp, er du sammen med andre fra samme årgang, der har valgt det samme fag som dig. Det giver dig mulighed for at hygge dig, nørde og have det sjovt sammen med andre unge, der deler dine interesser. Det minder faktisk lidt om at gå på efterskole: Du møder en masse nye mennesker fra hele landet, der brænder for både det faglige og fællesskabet. Det er de samme mennesker, du følges med gennem alle tre år, og når du afslutter i 9. klasse, tør vi godt love, at du har skabt mange stærke venskaber.
Undervisningen dækker en bred vifte af emner, så du får mulighed for at udforske dit yndlingsfag i både dybden og bredden. Den foregår på hold med 18-20 elever, og fælles for alle er, at vi elsker at lære og gøre os umage. Det skaber en helt særlig stemning i undervisningen, hvor fokus ikke er på at præstere, men på at forstå og fordybe sig.
Når vi er på TalentCamp, foregår der også mange andre aktiviteter ud over undervisningen. Om aftenen er der tid til at snakke, spille, dyrke sport eller bare hygge sig. Vores undervisere har sammensat et program, så der er garanti for, at du både bliver udfordret og får det sjovt!
Før du tager på camp
Du har modtaget en invitation fra din skole til at deltage og har takket ja til din plads. Efter tilmeldingen vil al kommunikation om campen foregå direkte mellem TalentCampDK, dig og dine forældre. Det betyder, at I modtager både program, rejseplan og en hilsen fra underviseren direkte fra os. I dit velkomstbrev vil du også finde en pakkeliste, som blandt andet inkluderer (luft)madras og sovepose, da vi overnatter på skolerne, når vi er på camp.
Vores camps afholdes over hele landet, så de fleste elever tager toget, når de skal af sted. Derfor sender vi inden hver camp en rejseplan, hvor man kan se, hvilken afgang rejselederen tager. Vores rejseledere er altid en underviser, der også skal undervise på den pågældende camp. For mange elever starter camp-oplevelsen allerede, når de stiger på rejseledertoget sammen med mange af de andre deltagere.
Inden den allerførste camp i 7. klasse holder vi hvert år et online forældremøde. Her fortæller vi mere om, hvad du kan forvente af din første camp og dit forløb hos TalentCampDK. Der vil også være mulighed for at møde camplederne og få afklaret eventuelle spørgsmål.
Har du generelt spørgsmål inden en camp er du altid velkommen til at kontakte os.
Mens du er på camp
En typisk camp varer fra torsdag aften til søndag aften (elever, der bor langt væk, tager toget hjem mandag morgen sammen med rejselederen).
Når du ankommer, vil en underviser vise dig, hvor du skal sove, og give dig andre relevante informationer. Vi sørger så vidt muligt for, at du sover sammen med 1-2 andre elever fra din egen skole. Efter ankomsten om torsdagen vil du gennem sociale aktiviteter lære din underviser og resten af dit hold at kende. De andre på dit hold (og resten af campen) deler din interesse for faget og glæder sig til at fordybe sig i det hen over weekenden.
Fredag morgen står vi tidligt op og gør os klar til at tage på udflugt. En del af camp-oplevelsen er også at opleve natur og kultur i Danmark, så om fredagen tager vi på udflugt i nærområdet. Vi har blandt andet besøgt Grenen i Skagen, Trapholt i Kolding, Skuespilshuset i København og Hammershus på Bornholm. Efter fredagens udflugt starter vi stille og roligt op på undervisningen på holdene. (Enkelte camps starter dog først fredag og har derfor ingen udflugt. Det gælder fx de første to camps i 7. klasse, da vi ved, at det hele er meget nyt de første par gange.)
Om lørdagen starter vi for alvor med undervisningen. Undervisningen begynder klokken 9 og varer det meste af dagen – selvfølgelig med gode pauser undervejs. Efter aftensmaden har underviserne planlagt nogle sociale aktiviteter på tværs af holdene.
Søndag starter ligesom lørdag morgen, hvor vi står op og gør os klar til undervisning. Undervisningen varer indtil kort før aftensmaden, hvor underviseren sørger for, at I får rundet godt af på holdet. Efter aftensmaden bliver eleverne fra nærområdet hentet, mens elever, der bor længere væk, tager toget med rejselederen mandag morgen.
Er du mere nysgerrig på hvordan det er at være på camp? Så kan du læse andre elevers oplevelser af at være på camps. Du kan også tjekke vores instagram ud, hvor du kan se hvad de har lavet på de seneste camps.
Efter du har været på camp
Efter en camp er du sandsynligvis lidt træt og er kommet hjem med nye venner, som du glæder dig til at se næste gang. For at komme med på den næste camp vil du igen modtage en invitation fra din skole cirka 2 måneder inden næste camp.
I mellemtiden kan du følge med på vores instagram, hvor vi opdaterer live fra alle camps.
Vores Instagram
På vores instagram kan du se opdateringer fra camps og andre ting som vores TC elever laver.
-
I weekenden var engelsk og dansk på besøg hos Nyborg Private Realskole. Vi havde en super skøn camp og med fed undervisning og en masse hygge udenfor undervisningslokalet! 🤩 Fredag var vi i Odense, hvor vi besøgte @odenseteater og havde en spændende snak med @kristofferhelmuth om det at være skuespiller, og derefter fik vi lov til at se en prøve ind på Store Scene. Derefter, var vi inde på det nye @hcandersens.hus og have et fedt forløb. Der blev også tid til at nå lidt rundt i Odense by. ⛪️🎼 I undervisningen arbejdede engelsklinjen med SOCIOLINGVISTIK, som er den gren af sprogvidenskaben der beskæftiger sig med forholdet mellem individet og dets sprog. Dansklinjen arbejdede med ØKOPOESI, altså poesi med fokus på forholdet mellem naturen og mennesker. På begge linjer er der blevet skrevet, analyseret og debateret hele weekenden 🇬🇧🇩🇰🌿🌷🌻 Aftenerne brugte vi på at se film, spille bordtennis, skære græskar, spille brætspil, varulv og Talent på Tid. 🤓🎉 Det har været en super camp med god gejst og skøn energi hele vejen rundt. Vi glæder os til at se jer til næste TalentCamp for 8. klasse, som er den 3.-6. januar i Hjørring!
-
TALENTCAMP HOLBÆK FOR 8. KLASSE MATEMATIK ☀️☀️ I weekenden var matematik på besøg hos Holbæk Private Realskole. Vi havde en masse sjov og hygge sammen både i og uden for undervisningen! 🤩 Fredag var vi i Roskilde, hvor vi besøgte Roskilde Domkirke og musikmuseet Ragnarock. Der blev også tid til at nå lidt rundt i Roskilde by. ⛪️🎼 I undervisningen arbejdede vi med polynomier, som er en særlig type funktion, der er anvendelig både i og uden for matematik. Vi så nærmere på polynomiernes grafer og rødder. 📈📊 Og selvfølgelig brugte vi aftenerne på at spille en masse høvdingebold, varulv, brætspil, posteløb og Talent på Tid. 🤓🎉 Det har været en super camp med god gejst og skøn energi hele vejen rundt. Vi glæder os til at se jer til næste TalentCamp for 8. klasse, som er den 3.-6. januar i Greve!
I weekenden var Aspirantgruppen på besøg på Sankt Annæ Skole på Amager. Gruppen består af 70 gymnasieelever, der forfølger deres interesser inden for både litteratur, sprog og matematik. 🥳 Vi dykkede ned i Virginia Woolf, graphic novels, matematikdidaktik og fraktaler. Vi tyvstartede julen med en fælles julekonkurrence, og vinderen blev det hold, der formåede at samle flest pebernødder. Der var selvfølgelig også tid til hygge med spil, bold og løjer. Det var en kæmpe fornøjelse at være sammen med jer, og næste Aspirantsamling for gymnasieelever afholdes til marts! 🌟😎