Anders Christensen

Sidst opdateret: 9. marts 2023

Hvem er du?

Mit navn er Anders, jeg er 26 år, og til dagligt arbejder jeg på en PhD delt mellem DTU og University of Tübingen, der ligger i Tyskland. Her forsker jeg i machine learning også kendt som kunstig intelligens. De modeller, der bliver udviklet via machine learning, giver anledning til imponerende resultater, der har stor indflydelse i vores hverdag. Desværre er det uklart præcis, hvad disse modeller lærer, og hvad der ligger til grund for deres beslutninger. Vi forsøger at forstå disse ting en smule bedre og bruger dette til at udvikle bedre og mere troværdige modeller. Derudover bruger jeg en stor del af min fritid på at klatre og spille lidt musik.

Hvornår var du med på TalentCamp, og hvilken linje var du på?

Jeg var på TalentCamp tilbage i, uh ha, 2010-2012. Jeg var med på matematiklinjen, som jeg efterfølgende har været med til at undervise på.

Hvad har du taget med dig fra at være med på TalentCamp?

Det har betydet enormt meget for mig at være med på TalentCamp. Her har jeg mødt venner, som jeg stadig har i dag. Jeg har mødt mentorer, der har hjulpet mig med at finde både nysgerrighed og arbejdsmoral, som har været helt grundlæggende for min vej gennem uddannelsessystemet ud til den forskning, jeg laver i dag.

Fagligt har det været med til at give mig en ballast, der er svær at overvurdere. Det har været med til at give et fagligt overskud på både gymnasiet og universitetet - og ikke kun i matematik.

Er der en speciel camp der skiller sig ud for dig? Og hvorfor?

Det må være min første camp, som blev afholdt på Bornholm. Jeg følte mig allerede velkommen kort efter jeg stod på toget på stationen i Aalborg. Jeg husker det som nogle virkelig gode dage, hvor jeg fik nye venner, som jeg spillede spil og kunne dele interesser med. Også fagligt var udbuddet stort: mest af alt husker jeg, at jeg fik et lille indblik i, hvor enormt meget matematik, der findes, og hvor anderledes det var fra den matematik jeg ellers kendte til i 8. klasse.