Underviserne på dansklinjen
Sidst opdateret: 31. maj 2023
På TalentCampDK’s dansklinje underviser studerende fra hele landet. Undervisernes interesser spænder sig vidt omkring danskfaget. Teamets spidskompetencer dækker over alt fra litteraturhistorie og kreativ skrivning til science fiction. Fælles for underviserne er, at de alle elsker at nørde med hver deres passion, og så elsker de at dele ud af deres viden!
Jeppe Lauridsen
Teamleder
Jeg hedder Jeppe, er 28 år og cand.mag i litteraturhistorie og engelsk fra Aarhus Universitet. Til dagligt er jeg en del af sekretariatet på TalentCampDK, hvor jeg er teamleder for dansk- og engelsklinjen.
Min begejstring for danskfaget er præget af mit nære forhold til litteratur, film og andre kunstformer, der for mig virker til at være formidable måder at lære om det levede liv på - ikke bare her og nu, men også andre steder på kloden, i andre tider.
Derfor er dansklinjen også centreret omkring litteraturen. Den er et formidabelt læringsredskab, fordi den kræver af eleverne, at man også lærer noget historie, sprog, filosofi, psykologi, osv., og derfor er undervisningen på dansk altid utroligt levende og interessant. At lære at tilgå sig selv og ens omverden på nye, overraskende måder er hjørnestenen i danskfaget, hvor man kan forvente at lære om alt fra metaforteori til det moderne gennembrud.
Lærke Bach Wäänänen
Underviser
Jeg hedder Lærke, er 25 år og bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med sidefag i gymnasierettet musikvidenskab.
Læsning er opmærksomhed og fordybelse. I litteraturen kan vi mødes for at lytte og lære, og for mig er litteratur netop muligheden for at være besøgende i andre liv, bevidstheder og virkeligheder. Hver gang et litterært værk lader mig bruge tid hos et menneske, på et sted eller i en stemning, forstår jeg verden lidt bedre. Fordybelsen i tekst og sprog gør, at jeg bliver mere rummelig og ydmyg overfor en verden, der samtidig og hele tiden bliver større, mere spændende og mere kompleks.
Jeg interesserer mig meget for den rolle, litteraturen spiller i menneskets forhold til naturen og hele den levende og ikke-levende verden omkring os. Det kan både være i poesi, romaner, ordforråd eller videnskabsformidling. Det kan også bare være natur uden litteratur, så derfor er jeg friluftsvejleder. Jeg holder meget af at sove ude, padle kano og sidde sammen med andre om et bål.
Jeg glæder mig meget til at møde alle jer og til, at vi skal læse og lege sammen!
Rasmus Maagaard Krog
Underviser
Jeg hedder Rasmus, er 25 år og kandidatstuderende ved Nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet.
Min interesse for litteratur er bundet op på, at den rummer alt både stort og småt. Dens evne til at spænde over store fantastiske fortællinger om et flyvende tæppe til helt normale hverdagsbeskrivelser om at stege en fiskefilet viser, for mig, dens særegne egenskaber. Ved at være underviser på dansklinjen er det netop denne forståelse for litteraturen, som jeg vil lære fra mig. Dermed vil jeg forsøge at vise, hvordan litteraturen kan være med til at videreformidle nye og gamle erfaringer om mennesker og verden.
Jeg glæder mig til at møde jer på camps, hvor vi sammen kommer til at dykke ned i litteraturens spændende og store rum.
Johanne Kovdal Olesen
Underviser
Jeg er 21 år gammel, og jeg er i gang med min bachelor i litteraturhistorie på Aarhus Universitet.
Jeg har været en del af TalentcampDK siden 2014; først som elev og sidenhen som underviser. Som elev fandt jeg det utroligt givende at være en del af det stærke fællesskab, man får på camp med ligesindede unge. Det fællesskab er jeg rigtig glad for at kunne give tilbage til som underviser.
Jeg har altid været utrolig glad for at læse, og så begyndte jeg ret tidligt at interessere mig for, hvordan litteraturen fungerer. Hvorfor kan jeg blive så påvirket af at læse, og hvordan er de litterære tekster skruet sammen for at opnå denne effekt? Det er to store spørgsmål, som jeg heldigvis aldrig bliver helt færdig med at undersøge.
I min fritid kan jeg godt lide at læse, gå i teatret og spille brætspil. Hvis vi ses på camp, er jeg altid klar på et spil - især Werewolf!
Anna Nozomi Ito
Underviser
Jeg hedder Anna og har studeret Nordisk Sprog og Litteratur med tilvalg i Engelsk på Aarhus Universitet. Både mit hoved- og tilvalgsfag har jeg valgt på baggrund af min interesse for litteratur.
Litteratur kan for mig både fungere som en eskapisme, men også som en mulighed for at få indsigt i forskellige problemstillinger, perspektiver og dynamikker mellem mennesker, samfundslag og kulturer.
Derfor er jeg også rigtig glad for at være underviser på dansklinjen, der netop er centreret omkring litteratur, som vi skal arbejde med i forskellige kontekster.
Vi ses derude!
Stine Højris
Underviser
Mit navn er Stine, jeg er 22 år, og til dagligt bor jeg i Aarhus hvor jeg studerer Nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet. Jeg har gået på Viborg Kulturskoles forfatterhold, Vallekilde Højskoles forfatterlinje samt udgivet egen litteratur siden 2018.
Jeg har altid følt en speciel forbindelse til litteratur og det skrevne sprog, som jeg tit har svært ved at forklare. Måden hvorpå vi alle læser og forstår litteratur som noget forskelligt, gør, at jeg elsker både at læse men også selv at skrive og producere litteratur. Jeg er især optaget af poesien – hvordan den bevæger os og bidrager til en større forståelse af os selv og verden omkring os. Og så er litteraturen ordenes legeplads, hvor der ikke findes noget rigtigt eller forkert, og dét bliver jeg aldrig træt af.
Jeg glæder mig til at udforske det og meget mere sammen med jer. Det kan kun blive godt!
Lena Juhl
Underviser
Jeg hedder Lena, er 22 år og studerer til daglig på bacheloren i Nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet.
Jeg blev for alvor grebet af litteraturen, da jeg lærte at se den som et stykke kunst, der ikke bare er, men gør. Når tekster bliver til en begivenhed i sig selv, konfronteres jeg som læser med, hvem jeg er, og hvorfor jeg er, som jeg er. For mange er litteraturen måske bare en bunke ord, der i modernistisk litteratur til tider mest af alt virker som noget, der er kastet ind på siden med en skovl, netop fordi sproget sjældent helt rækker. Men ser man litteraturen som mere end bare ord, som et sted hvor betydningen rækker ud over sproget, kan den lige pludselig røre ved alt det i og omkring os, der ikke findes et sprog for.
Det er denne glæde og dette syn på litteraturen, jeg ønsker at give videre. Jeg glæder mig til at snakke med jer om alt dette, når vi mødes derude på camps! :)