Underviserne på engelsklinjen

Sidst opdateret: 31. maj 2023

På engelsklinjen vil du møde studerende og færdiguddannede kandidater fra universiteter hele landet. De studerer alle Engelsk samt lignende fagområder som Lingvistik eller Amerikanske Studier, hvilket betyder at du kan møde undervisere som er dedikeret til skønlitteraturen mens andre er interesserede i sprogets morfologi og syntaks. Fælles for dem alle er, at de har en stor passion for den engelsktalende verden i alle dens afskygninger og brænder for at dele den gennem undervisning.

Jeppe Lauridsen

Teamleder

Jeg hedder Jeppe, er 28 år og cand.mag i litteraturhistorie og engelsk fra Aarhus Universitet. Til dagligt er jeg en del af sekretariatet på TalentCampDK, hvor jeg er teamleder for dansk- og engelsklinjen.

Den engelsktalende verden har altid draget mig, særligt fordi jeg, som så mange andre, er vokset op med amerikansk kultur i mit TV og på min computer. Vores samfunds tankegods er stadig, på godt og ondt, nært forbundet med det forjættede land.

Som del af min uddannelse har jeg boet et år i USA og et halvt år i Skotland, så jeg har også oplevet på egen krop, hvor varieret den engelsktalende verden er. Det er en kæmpe opgave at være engelsklærer, fordi faget udover amerikansk revolution, Brexit og Borgerrettighedsbevægelse også dækker alt fra nordirske millitanter til nigerianske forfattere.

Derfor er engelsklinjen centreret omkring sprog og samfundsforhold. At lære sproget godt at kende medvirker, at du også kan forstå andres sprogbrug bedre: Hvad end det er politikere, der argumenterer for Storbritanniens udmelding af EU, eller forfattere, der skriver om at vandre ensomt som en sky.

Det er spændende og svære emner at betræde, og jeg glæder mig til at læse, skrive, lege og diskutere sammen med jer!


Kasper Engholm Jelby

Underviser

Jeg hedder Kasper og har siden 2019 været underviser på TalentCampDK’s engelsklinje. Jeg er 25 år og er ved at afslutte min kandidat i engelsk på Københavns Universitet.

Min interesse for engelskfaget dækker både sprog, kultur, litteratur og historie, men jeg er særligt interesseret i sociolingvistik, som handler om forholdet mellem sprog og samfund. Det dækker f.eks. over de mange forskellige accenter og dialekter der findes på engelsk, og hvordan de bliver brugt som et udtryk for folks identitet. Jeg synes nemlig at sprogets alsidighed er noget af det, der gør engelsk (og sprog generelt) vildt spændende!

Jeg underviser hos TalentCamp, fordi jeg mener at dygtige elever bør opfordres til ikke kun at vedligeholde deres faglige talent, men også til at udfordre sig selv og lære om emner, som de ikke nødvendigvis lærer om i folkeskolens klasselokaler—og det gør TalentCamp med et hyggeligt og socialt miljø, som jeg altid glæder mig til at tage del i.

Ved siden af studiet og TalentCamp arbejder jeg som årsvikar på Nærum Gymnasium og studentermedhjælper på Gyldendal. Jeg holder desuden meget af at tegne og har bl.a. arbejdet med at lave tegninger til et teaterstykke


Mads Skeldal Winther

Underviser

Jeg hedder Mads og begyndte som engelskunderviser på TalentCampDK i 2021. Jeg er 24 år og læser en kandidat i Engelsk med sidefag i Samfundsfag på Københavns Universitet. Efterfølgende drømmer jeg om at fortsætte arbejdet med undervisning som gymnasielærer.

Jeg brænder for at kunne videregive engelskfaget til elever som også deler interessen for det engelske sprog og alt det som følger med. Jeg fagkompetencer ligger i sprog, kultur, litteratur og historie, men det er især samtidslitteratur og amerikansk politik, kultur og historie som vækker min interesse. Heriblandt er der emner som amerikansk exceptionalisme, kampe for frihedsrettigheder og racerelaterede problemstillinger.

For mig er det et privilegie at kunne videregive den viden som følger med faget engelsk. Samtidig er jeg også underviser på TalentCamp, fordi jeg mener det skaber en god ramme for, at man kan fordybe sig i noget man interesserer sig for i et både socialt og hyggeligt miljø.

Udover TalentCamp arbejder jeg også som studentermedhjælper på forlaget Gyldendal, hvor jeg hjælper til med undervisningsmateriale fra 1. til 9. klasse i grundskolen. Derudover elsker jeg at lytte til og diskutere musik i alle former og faconer, hvilket er noget som jeg også ynder at bringe med i undervisningen, hvis jeg finder det relevant. Jeg kan også være med på en snak om de nyeste film, serier og videospil.


Thor Hansen

Underviser

Hey! Jeg hedder Thor og har været underviser hos TalentCampDK siden sommeren 2022. Til dagligt holder jeg til blandt kridttavlerne på Universitet i Aarhus, hvor jeg studerer Matematik. Dog har jeg en stor interesse for litteraturen, engelsk eller ej, samt i den engelske kulturs indflydelse verden over. Specielt holder jeg af at diskutere evigt relevante emner såsom etik og politik.

Jeg har været en del af TalentCampDK i en stor del af mit liv, da jeg selv har været elev siden 8. klasse, hvor jeg startede på Engelsklinjen. Siden da har min nysgerrighed for det faglige kun vokset igennem min tid i Aspirantgruppen, dernæst som undervisningsassistent, og nu finder jeg stor glæde i selv at undervise TalentCamp elever. Selvfølgelig med den forhåbning at de finder det lige så skønt som jeg gjorde dengang, og stadig gør i dag!

Når jeg ikke underviser holder jeg mig aktiv i mit studies lokale fagråd, hvor jeg varetager de studerendes interesser. Derudover mener jeg, at der findes musik til enhver stemning på ethvert tidspunkt, så man kan tit finde mig med musik i ørene, uanset om jeg er i færd med at læse, lave mad eller noget helt tredje.


Sofie Sejer Christiansen

Underviser

Jeg hedder Sofie og jeg begyndte som underviser på TalentCampDK i 2023. Jeg er 23 og bor i Aarhus, hvor jeg læser Engelsk med sidefag i Matematik på Aarhus Universitet. Jeg har beskæftiget mig med mange forskellige dele af engelskfaget, men jeg har en særlig interesse for lingvistik og især fonetik. Jeg synes, det er utroligt spændende at udforske den store diversitet det engelske sprog har, og er blandt andet interesseret i hvordan vi lærer og opfatter sprog. Derudover har jeg stor interesse for Engelsk litteratur og har en forkærlighed for fantasy og gotisk litteratur.

Jeg har altid elsket at undervise og er underviser på TalentCamp, fordi jeg gerne vil dele min passion og viden med elever der er nysgerrige og brænder for Engelskfaget. Jeg synes, det er fantastisk, at eleverne på TalentCamp kan få muligheden for at få en masse gode både faglige og sociale oplevelser sammen med andre, der har samme interesser som dem selv.

Når jeg ikke underviser og studerer, elsker jeg at spille musik og synge i kor. Desuden er jeg altid klar på at diskutere alt der omhandler fantasy og spille et godt brætspil.


Emil Birk Hartmann

Jeg hedder Emil, jeg er 32 år og er ved at skrive min bachelor i Engelsk på Københavns Universitet med sidefag i musikvidenskab.

For mig er Engelsk et af de få fag hvor der er plads til at udforske hvem vi selv er. Når vi læser litteratur fra det nittende århundrede eller forsøger at spille nogle ældgamle Shakespeare scener; når vi undersøger retorikken bag de største politiske taler eller når vi knækker koden til noget moderne poesi, så gør vi det alt sammen igennem os selv og bruger dem vi selv er til at forstå hvordan andre ser på verden og tænker. Jeg er uddannet skuespiller og siden jeg var barn, har jeg været fascineret af at kunne mærke og favne andre mennesker og skæbner.

Jeg glæder mig til at møde jer alle sammen, og spille spil, hygge, spise og lære sammen til de fedeste camps!