Underviserne på matematiklinjen

Sidst opdateret: 31. maj 2023

På matematiklinjen underviser studerende og ph.d.-studerende fra hele landet. Blandt underviserne vil du møde unge matematikere med interesser i meget forskellige retninger. Nogle er interesseret i teoretisk matematik, mens andre gerne vil anvende matematikken i virkeligheden og finde løsninger på problemer indenfor alt fra medicin over IT til fysiske fænomener. Fælles for dem alle er, at de brænder for matematikken og for at give deres passion videre til dig!

Nicolai Carstensen

Teamleder

Jeg hedder Nicolai og studerer matematik på Københavns Universitet, hvor jeg bliver færdig med studiet om et år. Jeg har selv deltaget som elev på TalentCamps, og det har givet mig rigtig gode venskaber og faglig motivation, som jeg ikke har kunnet finde andre steder.

Jeg har også brugt mange timer på at undervise i matematik. Det kan være anstrengende at lære svært stof, så det er vigtigt at alle føler sig trygge. Det der gør TalentCamps særlige er ikke blot, at man lærer utroligt meget på kort tid, men også at man gør det sammen med andre, der deler end interesse. Det er fællesskabet omkring fagligheden, der har holdt mig knyttet til TalentCampDK.

Når jeg ikke studerer og arbejder, elsker jeg at dyrke sport, hvad end det er cykling, klatring eller ultimate frisbee.


Rasmus Veber

Underviser

Mit navn er Rasmus, og jeg er igang med andet år af min kandidat i matematik på Københavns Universitet. Jeg har valgt matematik, da jeg synes der er noget særligt ved den tilsyneladende uendelige mulighed, for at lære nyt og dygtiggøre sig. Jeg er særligt interreseret i topologi og kombinatorik.

Jeg har haft at gøre med TalentCamp siden min egen 9. klasse, hvor jeg selv var med som elev. Siden har jeg været med som aspirant og hjælpeunderviser. Nu håber jeg at være med til at inspirere deltagerne på TalentCamp, som jeg selv blev det for mange år siden.


Milla Mandrup

Underviser

Jeg hedder Milla, er 23 år gammel og læser en bachelor i matematik på Københavns Universitet. Min tilknytning til TalentCamp startede helt tilbage i 2013, hvor jeg i 7. klasse var med på min første camp. Dengang hoppede jeg lidt rundt på alle linjerne, indtil jeg fandt min rette hylde hos matematik-nørderne.

Jeg har altid haft stor interesse i undervisning. Først som nysgerrig elev og sidenhen som engageret underviser. Jeg synes, det er helt vildt spændende at lære i fællesskab og særligt hvordan vi kan blive bedre sammen. Derfor er det også ekstra fedt for mig at få lov til at videregive alle de fantastiske oplevelser, jeg selv har haft som elev på TalentCamp.

Uden for undervisningslokalet er jeg som regel altid klar på en omgang brætspil (særligt Alias!), en snak om Den store bagedyst eller andet sjov og spas.


Rasmus Munkner

Underviser

Jeg hedder Rasmus og studerer til dagligt forsikringsmatematik på Københavns Universitet. Min interesse for matematikken har altid været stor, men særligt efter at jeg selv i 9.klasse fik mulighed for at deltage som elev på TalentCamp og siden har deltaget i Aspirantgruppen. Igennem hele min gymnasietid, har jeg vidst, at jeg ville beskæftige mig med matematik.

Ud over det matematiske interesserer jeg mig også for computerspil og taktiske kortspil, som jeg bruger en del tid på, når jeg har fri.


Jens August Strøm

Underviser

Mit navn er Jens August, jeg er 21 år gammel og til daglig læser jeg matematik og økonomi på Københavns universitet. Jeg interesserer mig for matematik og problemløsning og især for matematik i et økonomisk perspektiv. Jeg startede selv som elev på Talentcamp i 8. klasse og har været med lige siden. Det var på Talentcamp, at jeg selv fik lysten til at lære mere matematik, og det håber jeg, at kunne give videre som underviser.

I min fritid er jeg glad for at spille squash og golf, og om sommeren er jeg ude og bade så meget som muligt. På camps er jeg altid frisk på et spil specielt Varulv - så tag fat i mig til et spil eller en hyggelig snak.


Kamille Frost

Underviser

Mit navn er Kamille, jeg er 21 år gammel og til dagligt studerer jeg Matematik-Økonomi på Aarhus Universitet. Jeg læser Matematik-Økonomi, fordi jeg elsker at nørde med matematik og samtidig bruge det i et større perspektiv.

Jeg har altid været interesseret i matematik og nydt at løse problemer. Da jeg selv startede på Talentcamp som elev i 2015, oplevede jeg for første gang et fællesskab, som jeg på en gang kunne spejle mig i fagligt og socialt. Her kunne vi dele vores passion for matematik og løfte hinanden i fællesskab. Det er jeg mega glad for at kunne være med til at videregive til deltagerne på Talentcamp.

Udenfor undervisningen elsker jeg at spille brætspil. Jeg er altid klar på et spil Hint, SET, Codenames eller at blive udfordret i noget helt fjerde!


Malthe Mejlsted

Underviser

Jeg hedder Malthe og studerer matematik på Københavns Universitet. Jeg holder meget af matematikken, fordi den giver en helt særlig mulighed for fordybelse og forståelse. For mig handler matematik rigtig meget om at være nysgerrig, og derfor synes jeg også, at det er så vigtigt at man kan møde en masse andre dygtige og engagerede mennesker, når man er afsted på camp, så man kan dyrke denne interesse i fællesskab.


Jeg var selv elev i TalentCamp da jeg gik i folkeskole og var med i Aspirantgruppen i gymnasiet. Nu har jeg været med som underviser i et par år. Det glæder mig meget, at jeg kan være med til at give eleverne lige så mange gode oplevelser som jeg selv har haft med TalentCamp.


Uden for undervisningen er jeg frisk på et godt brætspil, en omgang basketball eller bare en hyggelig snak.


Ask Kildelund

Underviser

Jeg hedder Ask og jeg studerer fysik på Københavns universitet. Jeg studerer fysik, fordi jeg elsker at finde ud af, hvordan verden fungerer, og fordi fysik nok er den mest matematiske af naturvidenskaberne. Jeg har nemlig også altid haft stor interesse for matematik. En interesse der først blev vakt af små logiske problemer og kun har udviklet sig siden. Derfor var jeg rigtig glad, da jeg kom afsted på TalentCamp som elev i 8. klasse.


Jeg elsker, at jeg nu har mulighed for at indvie endnu flere mennesker i alt det spændende matematik, man ikke møder i folkeskolen, og være med til at skabe et fællesskab, hvor der kan diskuteres talteori såvel som den bedste pandekageopskrift. På camp kan jeg også altid overtales til at spille et spil eller tale om gode bøger.


Matilde Fraenkel

Underviser

Jeg hedder Matilde, er 22 år gammel og studerer til daglig Kemi på Københavns Universitet. Jeg har været en del af TalentCamp, siden jeg var afsted på min første TalentCamp i 7. klasse i 2014. Matematikken og alle de skønne mennesker fangede mig fuldstændig, og sidenhen har jeg været på et utal af TalentCamps både som elev, aspirant i gymnasiet, assistent og nu underviser. TalentCamp har givet mig en kæmpe faglig motivation, og ikke mindst nogle af mine tætteste venskaber i dag, så det betyder meget for mig at give denne oplevelse videre til nye elever, når jeg er afsted som underviser.

Jeg har altid elsket at undervise og gjort det meget som både lektiehjælper og mentor. At se lyset i øjnene på en elev, der fanger noget svær matematik, eller at mærke den intense nysgerrighed, der opstår i et klasselokale, er det, jeg brænder for, og det, jeg holder så meget af på TalentCamps!

Uden for undervisningen er jeg helt vild med at spille SET og HINT, og du kan også altid lokke mig med til en stor stikbold-turnering. Jeg glæder mig til at møde dig på camp!


Elvira Dinesen

Underviser

Jeg hedder Elvira, er 20 år gammel og til dagligt studerer jeg Kemi og Teknologi civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet. Jeg interesserer mig for matematik med et fokus på anvendt matematik, og desuden kan jeg bare godt lide at nørde med matematik og give glæden for matematik videre.

Jeg har selv været elev og aspirant på TalentCamp, og derigennem har jeg oplevet det helt særlige fællesskab i TalentCampDK og har fået mulighed for at lære en masse spændende matematik. Jeg vil gerne give mine gode oplevelser videre og det helt særlige ved at være social omkring det faglige. Jeg er af den opfattelse, at vi lærer bedre i fællesskab, og derfor er jeg underviser på TalentCampDK.

Udenfor undervisning er jeg klar på at hyggesnakke, lave en masse aktive lege eller konkurrencer, så du kan altid gribe fat i mig, hvis du har en ide til en sjov aktivitet. Jeg ser frem til en masse gode stunder med dig på camp.


Nikolai Wilhelmsen

Underviser

Jeg hedder Nikolai og er 24 år. Lige nu er jeg ved at afslutte min Bachelor i matematik på Københavns Universitet, sådan jeg kan få et bevis på, jeg kan lidt matematik.

Det, jeg elsker ved matematikken, er at arbejde med fænomener og koncepter, der ved første øjekast virker overraskende eller ikke rigtig giver mening, men i takt med man fordyber sig i teorien, åbner en ny verden sig op, og hvad der før var overraskende, nu er indlysende. Jeg synes derfor, TalentCamp er et fantastisk sted at møde unge mennesker, der deler min passion for matematik, og ligesom mig synes det er spændende, der findes forskellige størrelser uendeligheder.

Ved siden af matematikken har jeg også en stor forkærlighed for gåder og hjernevridere - så har du en god gåde, så er jeg altid klar på en udfordring, og jeg deler også gerne ud af min samling.


Mads Pasztor

Underviser

Jeg hedder Mads, er 20 år gammel og studerer matematik på Københavns Universitet. Fra 7. klasse har jeg deltaget på TalentCamp og har igennem dette ikke kun lært en masse, men også fået kendskab til nogle fantastiske mennesker.

Jeg har altid synes, at det var super sjovt at undervise - noget jeg har gjort både som mentor samt lærervikar og nu som underviser på TC. Det er fedt at kunne bidrage til et miljø, hvor man kan dyrke matematikken frit og i et fællesskab. Jeg kan selv huske, hvor fedt det er at få de 'aha!' momenter man tit får, når man lærer matematik. Derfor er det også fantastisk, når man kan hjælpe andre med at få den følelse.

På camps kan man også altid tage fat i mig for at spille brætspil - især skak har jeg spillet meget som yngre, så er altid klar på at blive udfordret.


Nikolai Kühne

Underviser

Mit navn er Nikolai, jeg er 23 år gammel og til dagligt læser jeg Matematik-Teknologi på Aalborg Universitet, hvor jeg er i gang med det første år af min kandidat. Jeg valgte Matematik-Teknologi, da jeg foruden den rene matematik også er meget interesseret i dens anvendelser inden for den tekniske videnskab. Jeg er især interesseret i statistisk maskinlæring samt information og kodningsteori.

Jeg har desværre aldrig selv deltaget i TalentCamps som elev, men jeg har dog meget erfaring med at være både underviser og hjælpelærer. Jeg elsker at kunne dele ud af min passion og formidle viden om en masse fed matematik videre!

I min fritid kan jeg godt lidt at være fysisk aktiv, uanset om det gælder en tur i fitness eller en løbetur, men jeg er også altid klar på et brætspil eller tre.


Markus Baadsgaard

Underviser

Jeg hedder Markus og er 20 år. Til dagligt studerer jeg medicin på Københavns Universitet. Jeg har været med i Talent Camp siden min første TalentCamp som elev i 7. klasse i 2016. Matematikken har altid interesseret mig, og på TalentCamp har jeg mødt en masse mennesker, der var lige så nysgerrige på at udforske matematikken som jeg. Jeg har selv fået nogle fantastiske venner på TalentCamp og lært en masse spændende matematik. Jeg håber på som underviser at kunne give nogle af de fantastiske oplevelser videre, jeg selv har haft.

Uden for undervisningen er jeg klar til et spil brætspil. Jeg er især klar på et spil Hint, Codenames eller Varulv.


Mathias Gilje

Underviser

Mit navn er Mathias, jeg er 22 år og læser matematik-økonomi på KU.

TalentCampDK har for mig altid været et frirum. Efter en camp ville jeg sidde og tælle dagene til den næste. Når den så endelig kom, var det et perfekt virvar af brætspil, kage, interessante nye mennesker og mest af alt, matematik. Der åbnede sig en ny verden for mig, da jeg tog på min første TalentCamp, og jeg glæder mig utrolig meget til at give oplevelsen videre til dig.