Underviserne på matematiklinjen

Sidst opdateret: 31. maj 2023

På matematiklinjen underviser studerende og ph.d.-studerende fra hele landet. Blandt underviserne vil du møde unge matematikere med interesser i meget forskellige retninger. Nogle er interesseret i teoretisk matematik, mens andre gerne vil anvende matematikken i virkeligheden og finde løsninger på problemer indenfor alt fra medicin over IT til fysiske fænomener. Fælles for dem alle er, at de brænder for matematikken og for at give deres passion videre til dig!

Nicolai Carstensen

Teamleder

Jeg er 22 år og studerer matematik på Københavns Universitet. Jeg har selv deltaget som elev på TalentCamps, og det har givet mig unikke venskaber og faglig motivation, som jeg ikke har kunnet finde andre steder. Sammen med dem, jeg har mødt på mine Camps, har jeg deltaget i mange matematikkonkurrencer, og det har været nogle af de skønneste oplevelser, jeg har haft.

Jeg har også brugt mange timer på at undervise i matematik. Det kan være anstrengende at lære svært stof, så det er vigtigt at alle føler sig trygge. Hvad der gør TalentCamps særlige er ikke blot, at man lærer utroligt meget på kort tid, men også at man gør det sammen med andre. Det er fællesskabet omkring fagligheden, der har holdt mig knyttet til TalentCampDK. Som underviser forsøger jeg derfor altid at give eleverne en lige så god oplevelse, som jeg selv havde, dengang jeg var af sted som elev


Rasmus Veber

Underviser

Mit navn er Rasmus, og jeg er igang med andet år af min kandidat i matematik på Københavns Universitet. Jeg har valgt matematik, da jeg synes der er noget særligt ved den tilsyneladende uendelige mulighed, for at lære nyt og dygtiggøre sig. Jeg er særligt interreseret i topologi og kombinatorik.

Jeg har haft at gøre med TalentCamp siden min egen 9. klasse, hvor jeg selv var med som elev. Siden har jeg været med som aspirant og hjælpeunderviser. Nu håber jeg at være med til at inspirere deltagerne på TalentCamp, som jeg selv blev det for mange år siden.


Milla Mandrup

Underviser

Jeg hedder Milla, er 23 år gammel og læser en bachelor i matematik på Københavns Universitet. Min tilknytning til TalentCamp startede helt tilbage i 2013, hvor jeg i 7. klasse var med på min første camp. Dengang hoppede jeg lidt rundt på alle linjerne, indtil jeg fandt min rette hylde hos matematik-nørderne.

Jeg har altid haft stor interesse i undervisning. Først som nysgerrig elev og sidenhen som engageret underviser. Jeg synes, det er helt vildt spændende at lære i fællesskab og særligt hvordan vi kan blive bedre sammen. Derfor er det også ekstra fedt for mig at få lov til at videregive alle de fantastiske oplevelser, jeg selv har haft som elev på TalentCamp.

Uden for undervisningslokalet er jeg som regel altid klar på en omgang brætspil (særligt Alias!), en snak om Den store bagedyst eller andet sjov og spas.


Rasmus Munkner

Underviser

Jeg hedder Rasmus og studerer til dagligt forsikringsmatematik på Københavns Universitet. Min interesse for matematikken har altid været stor, men særligt efter at jeg selv i 9.klasse fik mulighed for at deltage som elev på TalentCamp og siden har deltaget i Aspirantgruppen. Igennem hele min gymnasietid, har jeg vidst, at jeg ville beskæftige mig med matematik.

Ud over det matematiske interesserer jeg mig også for computerspil og taktiske kortspil, som jeg bruger en del tid på, når jeg har fri.


Kamille Frost

Underviser

Mit navn er Kamille, jeg er 21 år gammel og til dagligt studerer jeg Matematik-Økonomi på Aarhus Universitet. Jeg læser Matematik-Økonomi, fordi jeg elsker at nørde med matematik og samtidig bruge det i et større perspektiv.

Jeg har altid været interesseret i matematik og nydt at løse problemer. Da jeg selv startede på Talentcamp som elev i 2015, oplevede jeg for første gang et fællesskab, som jeg på en gang kunne spejle mig i fagligt og socialt. Her kunne vi dele vores passion for matematik og løfte hinanden i fællesskab. Det er jeg mega glad for at kunne være med til at videregive til deltagerne på Talentcamp.

Udenfor undervisningen elsker jeg at spille brætspil. Jeg er altid klar på et spil Hint, SET, Codenames eller at blive udfordret i noget helt fjerde!


Malthe Mejlsted

Underviser

Jeg hedder Malthe og studerer matematik på Københavns Universitet. Jeg holder meget af matematikken, fordi den giver en helt særlig mulighed for fordybelse og forståelse. For mig handler matematik rigtig meget om at være nysgerrig, og derfor synes jeg også, at det er så vigtigt at man kan møde en masse andre dygtige og engagerede mennesker, når man er afsted på camp, så man kan dyrke denne interesse i fællesskab.


Jeg var selv elev i TalentCamp da jeg gik i folkeskole og var med i Aspirantgruppen i gymnasiet. Nu har jeg været med som underviser i et par år. Det glæder mig meget, at jeg kan være med til at give eleverne lige så mange gode oplevelser som jeg selv har haft med TalentCamp.


Uden for undervisningen er jeg frisk på et godt brætspil, en omgang basketball eller bare en hyggelig snak.


Ask Kildelund

Underviser

Jeg hedder Ask og jeg studerer fysik på Københavns universitet. Jeg studerer fysik, fordi jeg elsker at finde ud af, hvordan verden fungerer, og fordi fysik nok er den mest matematiske af naturvidenskaberne. Jeg har nemlig også altid haft stor interesse for matematik. En interesse der først blev vakt af små logiske problemer og kun har udviklet sig siden. Derfor var jeg rigtig glad, da jeg kom afsted på TalentCamp som elev i 8. klasse.


Jeg elsker, at jeg nu har mulighed for at indvie endnu flere mennesker i alt det spændende matematik, man ikke møder i folkeskolen, og være med til at skabe et fællesskab, hvor der kan diskuteres talteori såvel som den bedste pandekageopskrift. På camp kan jeg også altid overtales til at spille et spil eller tale om gode bøger.


Matilde Fraenkel

Underviser

Jeg hedder Matilde, er 22 år gammel og studerer til daglig Kemi på Københavns Universitet. Jeg har været en del af TalentCamp, siden jeg var afsted på min første TalentCamp i 7. klasse i 2014. Matematikken og alle de skønne mennesker fangede mig fuldstændig, og sidenhen har jeg været på et utal af TalentCamps både som elev, aspirant i gymnasiet, assistent og nu underviser. TalentCamp har givet mig en kæmpe faglig motivation, og ikke mindst nogle af mine tætteste venskaber i dag, så det betyder meget for mig at give denne oplevelse videre til nye elever, når jeg er afsted som underviser.

Jeg har altid elsket at undervise og gjort det meget som både lektiehjælper og mentor. At se lyset i øjnene på en elev, der fanger noget svær matematik, eller at mærke den intense nysgerrighed, der opstår i et klasselokale, er det, jeg brænder for, og det, jeg holder så meget af på TalentCamps!

Uden for undervisningen er jeg helt vild med at spille SET og HINT, og du kan også altid lokke mig med til en stor stikbold-turnering. Jeg glæder mig til at møde dig på camp!


Mathias Duedahl

Underviser

Jeg er 21 år gammel og er på første år af min bachelor i matematik på Lunds Universitet.

Jeg har ikke selv været del af TalentCampDK, men jeg har fundet stor glæde i at deltage i andre camps af naturvidenskabelig art. Det har altid betydet meget for mig at forstå ting, og jeg bliver glad i låget, hver gang jeg knækker koden til noget nyt og svært.

Den samme glæde finder jeg i sporten, hvor jeg dyrker meget bouldering og calisthenics, for jeg elsker en udfordring! Det sker også fra tid til anden at jeg har et lille skørt matematikprojekt: En af mine favoritter fra gymnasietiden er min MATHIAS ligning der giver et implicit plot af mit navn. Så kom endelig og sig til, hvis du vil lære at stå på hænder eller have en ny matematikautograf!