TalentWeek 2023

Sidst opdateret: 29. august 2023

Som noget helt nyt har talenteleverne været på besøg på Kornets Hus, og det var en kæmpe succes. Eleverne fik mulighed for at lave deres helt egen luksus pizza og tilmed bage den i husets stenovn. Derudover deltog de i TalentCamp klassiskeren TalentKoppen, hvor eleverne dyster i alverdens discipliner hele ugen om at vende en TalentCamp kop.

Rundt i undervisningslokalerne har de beskæftiget sig med fra afkodning af krypterede beskeder til Shakespeares klassiske tekster.

matematiklinjen har eleverne arbejdet med kryptering, som tager udgangspunkt i talteori. Undervisningen har budt på moduloregning, kongurens, Diffie-Hellman kryptering og det diskrete logaritme problem. Alt dette ledte op til årets Projekt24, hvor eleverne selv skulle fordybe sig principperne bag RSA-kryptering. RSA-kryptering er en af de mest sikre og vigtigste krypteringsmetoder, som er afgørende for, at vores digitale kommunikation er fortrolig.

engelsklinjen og dansklinjen har Shakespeare været det helt store fokus med linjernes forskellige faglige indgangsvinkel. Det vil sige, at Shakespeare både er blevet betragtet som dramatiker, der skrev stykker, som skal udføres på de skrå brædder. Her har eleverne udført udvalgte scener fra Hamlet med lån af kostumer fra Det Kongelige Teater. Shakespeares tekster er også blevet nærstuderet og analyseret for at komme helt tæt på hans forunderlige sprog. Undervisningsforløbene kulminerede i Projekt24, hvor eleverne fik et ukendt stykke af Shakespeare, nemlig Kong Lear. Som en del af projektet har eleverne skulle udføre et stykke og analysere udvalgte karakterer.

Vil du høre mere om TalentCampDK?

* Dette felt er påkrævet
Hvorfor er du interesseret i TalentCampDK?