Lærke Bach Wäänänen

Sidst opdateret: 2. maj 2023

Jeg hedder Lærke, er 25 år og bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med sidefag i gymnasierettet musikvidenskab.

Læsning er opmærksomhed og fordybelse. I litteraturen kan vi mødes for at lytte og lære, og for mig er litteratur netop muligheden for at være besøgende i andre liv, bevidstheder og virkeligheder. Hver gang et litterært værk lader mig bruge tid hos et menneske, på et sted eller i en stemning, forstår jeg verden lidt bedre. Fordybelsen i tekst og sprog gør, at jeg bliver mere rummelig og ydmyg overfor en verden, der samtidig og hele tiden bliver større, mere spændende og mere kompleks.

Jeg interesserer mig meget for den rolle, litteraturen spiller i menneskets forhold til naturen og hele den levende og ikke-levende verden omkring os. Det kan både være i poesi, romaner, ordforråd eller videnskabsformidling. Det kan også bare være natur uden litteratur, så derfor er jeg friluftsvejleder. Jeg holder meget af at sove ude, padle kano og sidde sammen med andre om et bål.

Jeg glæder mig meget til at møde alle jer og til, at vi skal læse og lege sammen!